Plafonarea și compensarea prețurilor la energie electrică şi pentru agricultori

Senatul a adoptat, marți, 27 septembrie, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică. Printre beneficiari se numără și producătorii din industria alimentară și agricultură. 

Lista beneficiarilor de preţ plafonat pentru consumul de energie, realizat până la 31 august 2023, a fost extinsă.

Printre beneficiarii din mediul economic pentru care energia electrică se facturează cu maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar, se numără: —-operatorii economici din domeniul industriei alimentare, identificați prin cod CAEN 10  ——operatorii economici din domeniul agriculturii și pescuitului, identificați prin cod CAEN 01 (cultivarea plantelor și creșterea animalelor) și 03 (pescuit și acvacultură).

In cazul operatorilor economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare (conform declarației pe proprie răspundere a reprezentantlui legal) tariful facturat pentru energia electrică va fi de ”maximum 1 leu/kWh cu TVA inclus realizat la punctele de producție, potrivit unuia dintre amendamentele aduse proiectului de lege.

Ordonanţa va fi trimisă pentru dezbatere și vot final la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Sursa foto: Vista Create

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole