Plafonarea adosului comercial la alimente, prelungită cu 3 luni! Se extinde și lista produselor!

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, este hotărât nu doar să prelungească cu încă trei luni plafonarea adosului comercial la alimente, ci să și extindă lista de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare.

În acest sens, șeful MADR a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și ai comercianților pentru a discuta, cu toate părțile implicate, modalitățile de implementare a acestor propuneri, se arată într-un comunicat al MInisterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, remis marți redacției AgroTV.

„Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă. În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos commercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a precizat Florin Barbu. ministrul agriculturii.

Noile propuneri ale ministrului agriculturii privind plafonarea adosului comercial la alimente au fost agreate de atât de procesatori, cât și de comercianți, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparență, avizare si adoptare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole