24 iulie 2021 - 23:07

Plafonam sau nu preturile? Nemultumirile lui Dimitrie Musca

Situațiile de criză cer măsuri imediate și eficiente. Subiectul plafonării prețurilor  este zilele acestea pe buzele tuturor.

Invitat într-o ediție specială a ”Agriculturii la Raport”, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru a susținut ideea plafonării prețurilor ca o soluție ideală și normală.

Declarațiile acestuia l-au supărat pe fermierul Dimitrie Muscă care spune că secretarul de stat nu este constant în afirmații.

”Domnul Emil Dumitru vrea să prezinte situația mai roz decât este. Noi am colaborat foarte bine, nu am vrut niciodată plafonarea. Acum dansul se întoarce pe partea cealaltă și spune că vrea plafonarea prețurilor. Eu le-am explicat domnilor de la guvernare că dacă facem plafonare suntem nevoiți să scumpim prețul produselor, pentru că altfel ne ducem în faliment. Avem venitul și subvenția, care sunt egale cu cheltuielile. Există o corelație strânsă mai ales că multe inputuri noi le cumpărăm la prețuri mai mari.”, a declarat fermierul Dimitrie Muscă în exclusivitate pentru AGRO TV.

Reporter: Daria Diaconiuc / Redactor: Cristina Ciobanu