30 iulie 2021 - 08:08

Placinta de cartea recordurilor, la ”Rodul Pamantului” de la Cumpana

Vă mai amintiți cum erau bâlciurile de odinioară, cu bucate alese, muzică, distracție și voie bună?  Ei bine, această atmosferă de poveste s-a regăsit în comuna Cumpăna din județul Constanța, care a organizat recent cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional ”Rodul Pământului”. Tradițiile, meșteșugurile, bunătățile toamnei, dar și muzica autentică românească au întregit tabloul evenimentului pregătit de primăria din localitate.

Miile de localnici și turiști care au trecut pragul festivalului s-au putut delecta cu fructe, care mai de care mai arătoase și gustoase, legume, produse tradiționale, zacuscă, produse afumate, dulcețuri naturale, must, pastramă și alte asemenea. 

Televiziunea noastră a fost prezentă la fața locului, pentru a surprinde atmosfera de sărbătoare. Succesul evenimentului s-a datorat și doborârii unui record – pregătirea celei mai mari plăcinte dobrogene, lungă de 52 de metri. Colegul nostru, reporterul Marius Milea, a stat de vorbă cu primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, despre această performanță.

”Au muncit multe femei la realizarea acestei impresionante plăcinte. Sunt peste 38 de femei care au muncit la pregătirea acesteia. Nu este ușor să poată realiza același tip de plăcintă, cu același gust și aceeași textură și nici nu există tăvi atât de lungi. Însă noi ne-am dorit ca aceasta să ajungă pentru toți participanții care sunt prezenți la Zilele Recoltei la Cumpăna. Plăcinta este compusă din 70 de kilograme de făină, 70 de kilograme de urdă, 1450 de ouă, 80 de kilograme de brânză de burduf și avem în compoziția sa și zahăr”, a precizat primarul comunei Cumpăna pentru AGRO TV.

Pentru a vă permite să intrați în atmosfera de festival, colegii de la Jurnalul de Știri AGRO TV au pregătit un material de la fața locului, pe care îl puteți urmări mai jos.