Pisicile comunitare, la sterilizat! În două zile începe campania ASPA București

Pisicile comunitare, fără deţinător, vor putea fi sterilizate în cadrul unei campanii lansate de  ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) Bucureşti. Startul campaniei va fi dat în sectorul 2, în Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan. Clinica veterinară mobilă se va afla aici în perioada 20-23 octombrie şi 27-30 octombrie. 

ASPA Bucureşti menţionează că nu există legislaţie naţională privind gestionarea pisicilor comunitare. Campania este implementată în baza unui proiect votat de către bucureşteni şi declarat câştigător în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei, având un buget de 500.000 lei TVA inclus.

Organizatorii subliniază că pisicile comunitare nu trebuie hrănite înainte de operaţia de sterilizare. Vârsta minimă pentru sterilizare: femele – 6 luni; masculi – 10 luni.

„Persoanele care vor aduce pisicile la sterilizat vor fi contactate de clinică pentru a le prelua după sterilizare şi a le repune în teritoriu. Astfel, în cadrul acestei campanii pot fi sterilizate doar pisicile de pe stradă, deoarece aşa a fost conceput proiectul cetăţenilor. Pisicile vor fi capturate de personalul clinicii veterinare, dar şi de orice cetăţean al Municipiului Bucureşti care doreşte să contribuie la prevenirea înmulţirii necontrolate a acestora”, precizează ASPA.

Clinica veterinară mobilă va ajunge în toate sectoarele Capitalei până la finalul campaniei, adică până anul viitor. Întrucât pisicile comunitare care vor fi sterilizate sunt fără deţinător şi vor fi repuse în teritoriu, operaţiile de sterilizare se pot derula doar în condiţii meteo de siguranţă pentru animale.

„Astfel, anul acesta campania va funcţiona atât timp cât vremea ne va permite. Concret, pe timpul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate anul viitor, imediat ce vremea se va îmbunătăţi”, transmite sursa citată.

ASPA Bucureşti menţionează că nu există legislaţie naţională privind gestionarea pisicilor fără stăpân.

„Prin urmare, nu există servicii publice care să le ridice de pe domeniul public şi să le cazeze în adăposturi dedicate pisicilor, aşa cum există în cazul câinilor. Aşa se face că pisicile fără deţinător se înmulţesc necontrolat, sterilizarea fiind singura soluţie civilizată pentru a combate acest fenomen”, se mai arată în postare.

Startul campaniei va fi dat în sectorul 2, în Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan. Clinica veterinară mobilă se va afla aici în perioada 20-23 octombrie şi 27-30 octombrie. Pisicile vor putea fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10.00-15.00, în baza unei programări la numărul 0751.596.199, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00, anunţă ASPA Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole