13 mai 2021 - 05:28

Pintea (APIA): Comisia Europeana ramburseaza Romaniei peste 1 miliard de euro

Comisia Europeană va rambursa marţi României peste 1,024 miliarde de euro, suma reprezentând plăţile în avans efectuate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2019, a declarat, luni, pentru AGERPRES directorul general al APIA, Adrian Pintea.

“Este cea mai mare sumă pe care a dat-o APIA ca avans din 2009 şi până astăzi, respectiv 1,024 miliarde de euro, 2009 fiind primul an în care s-a acordat avans pe schemele de plăţi directe. Declaraţia de cheltuieli pe care o facem la începutul lunii decembrie aferentă perioadei de avans 15 octombrie – 30 noiembrie 2019 se rambursează de către Comisie în a doua zi lucrătoare, respectiv marţi, 7 ianuarie”, a explicat Pintea.

El a precizat că banii vor intra într-un cont al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) deschis la Banca Naţională a României (BNR), urmând ca ulterior să fie viraţi la bugetul statului.

La începutul şedinţei de Guvern de ieri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că vor intra în contul ministerului peste 1,024 miliarde de euro, conform declaraţiei de cheltuieli APIA.

“Vreau să vă informez că astăzi BNR a confirmat că intră mâine (marţi – n.r.), în contul Ministerului Agriculturii, 1.024.250.000 de euro, conform declaraţiei de cheltuieli APIA. Sunt bani pentru plăţile pe care le-am făcut anul trecut”, a spus, luni, Adrian Oros.