27 mai 2022 - 02:56

Pietele volante, mai sigure si tot mai cautate de cumparatori

Pe 1 și 2 August a fost organizată o nouă ediție a evenimentului „Piața verde de weekend„, o inițiativă a Asociația Magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. 
 
O parte a pietonalului Ștefan cel Mare se transformă pentru două zile iar ieșenii știu că pot găsi produse locale de la diferiți producători locali. Cumpărătorii spun că se simt mai în siguranță la o astfel de piață volantă. Producătorii  vin cu produse din carne de foarte bună calitate din Tomești, legume proaspete de la Tg Frumos și de la Ferma Homița, produse pe bază de lavandă, hăinuțe pentru copii făcute în Lețcani, alte produse de calitate.
 
Scopul evenimentului este de a încuraja economia locală, de a obișnui consumatorul cu produse românești, de a sprijini micile afaceri de familie, proiecte aflate la început de drum spun inițiatorii evenimentului.
 
Da, este o gură mare de oxigen pentru micii producători din județul Iași și din județele vecine pentru că își pot vinde produsele, mai ușor. De fiecare dată aduc tot ce au mai bun și așa au apărut și clienții fideli. 
 
„Îi așteptăm la fiecare sfârșit de săptămână și cumpăram de la ei”, spunea o doamnă care se afla la cortul cu legume proaspete de la Tg Frumos.
 
Un alt client povestea că îi plac produsele din carne de la Tomești și cauta să cumpere pastramă de vită deoarece crede că e cea mai bună pe care a mâncat-o vreodată.
 
La cortul cu produse pe bază de lavandă se caută cremele, spray-urile igienizante sau cele pentru înțepăturile de insecte. 
 
Mămicile și bunicile nu își pot lua ochii de la hăinuțele din bumbac făcute de o familie din localitatea Lețcani județul Iași. 
 
Tânără familie din Homița reușește să fie căutată pentru mixul de tomate, broccoli, gulii și alte legume proaspete din micuța grădină pe care o îngrijesc cu mare drag. 
 
„Piața verde de weekend” de la Iași a reușit să îl facă pe consumatorul ieșean să cumpere de la producători locali.
 
Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.