PIAȚA VOLANTĂ TRANSILVANIA: PROIECT PENTRU ÎNCURAJAREA PRODUCĂTORILOR DIN SIBIU

 În 2019 începe oficial, programul Sibiu — Regiune Gastronomică Europeană. În acest sens, aleșii locali și-au propus încurajarea producătorilor locali care contribuie la identitatea gastronomică a regiunii.

„Pornim de la o situație precară: avem doar 8 produse atestate în județul Sibiu, și doar doi producători, din Alămor și Tălmaciu. Vestea bună este însă că potențial există, dar el trebuie încurajat să se ridice la suprafață și să se dezvolte’ spune Dr. Maximilian Drăgan, consilier pentru agricultură și siguranță alimentară în cabinetul președintelui CJ. El a adăugat că reorganizarea pieței volante este centrată pe producătorul autentic și pe condiții sigure pentru cumpărători.

Primele schimbări demarează cu un nou amplasament și un nou regulament al pieței. Începând de sâmbătă, piața volantă va fi organizată pe trei sectoare: carne-brânză-ouă, legume-fructe și panificație — sucuri-conserve-meșteșugari. Dispunerea spațială a celor trei sectoare ține cont de inelul de siguranță obligatoriu conform noii documentații întocmite pentru autorizarea ISU a Sălii Transilvania. În paralel cu zona de brânzeturi, care rămâne în aceeași locație, pe laterala Sălii Transilvania, se vor regăsi produsele de carne și ouă, care necesită vitrine frigorifice, dispuse pe un spațiu care se întinde până la inelul de siguranță.

Celelalte două sectoare se mută în spatele Sălii Transilvania. Zona a fost deja marcată pentru a indica noul amplasament. Locurile de parcare ocupate prin această mutare se compensează prin punerea la dispoziția participanților la piață a unui nou spațiu de parcare prin acord cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

În ce privește regulamentul pieței, acesta a început să fie discutat încă din toamnă, când au avut loc 3 întâlniri la Consiliul Județean cu producătorii prezenți la piața volantă, pentru a le cerere opiniile privind îmbunătățirile necesare. Principala noutate introdusă va fi aceea că au prioritate producătorii din județul Sibiu. Piața rămâne deschisă și pentru producători din alte județe în condițiile în care locurile nu sunt ocupate de producătorii din județul Sibiu. Proiectul noului regulament va fi publicat pe site-ul www.cjsibiu.ro pe 15 martie și transmis pentru puncte de vedere și către asociații de producători, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și instituții publice relevante. 25 martie e termenul până la care se primesc propuneri scrise la proiectul de regulament de la persoanele interesate, pe adresa judet@cjsibiu.ro Forma finală a regulamentului va fi adoptată prin hotărâre de consiliu județean la finalul lunii martie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole