Piața de Gros Antrefrig nu se mai închide

Amenzi de 207.000 lei. Au fost confiscate 3,5 tone de carne stricată și 3,2 tone de produse lactate.
fish-926108_1280
Ar fi rămas bucureștenii fără mâncare dacă Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ar fi avut “sange” să închidă principalul furnizor de carne al restaurantelor din Capitală. A fost suspendată doar activitatea sectorului cu produse proaspete de peste din cadrul Pieței de Gros Antrefrig.
Controalele au avut ca scop verificarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și au fost efectuare de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor București, cu sprijinul inspectorilor Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor, alături de inspectori din mai multe DSVSA județene, impreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Criminalitătii Economice. A fost un adevărat comando!
A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 3.569 de kilograme de produse alimentare și dirijată către o unitate de neutralizare. A fost pusă sub sechestru sanitar veterinar cantitatea de 3.252 de kilograme de produse lactate, fiind recoltate probe în vederea efectuării de determinări microbiologice, pentru suspiciunea de fraudă alimentară, și 98 de kilograme de condimente cu termen de valabilitate depăsit. La unitatea produse proaspete de pescuit a fost dispusă măsura suspendării activitătii.
„Urmare a neconformitătilor înregistrate, au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 207.000 lei și un avertisment. Precizăm că la întregul complex comercial mai sus menționat se verifică documentele sanitare veterinare și condițiile de subcontractare către operatorii economici, unde avem în vedere suspendarea activitătii, pană la remedierea tuturor neconformitătilor”, a anunțat ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole