Piața cerealelor – Topul în care România e mai tare decât Franța, Germania sau Polonia

România rămâne, în continuare, una dintre cele mai mari forțe europene în ceea ce privește piața cerealelor. Potrivit datelor pentru sezonul actual, început la 1 iulie 2023, România se află pe primul loc din Uniunea Europeană în topul exporturilor de grâu.

Astfel, după un start excelent și o continuitate bună în ceea ce privește livrările de mărfuri, țara noastră rămâne peste Franța, Polonia, Germania sau Bulgaria, cu un nivel de peste 3,5 milioane de tone de grâu exportate în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit datelor publicate de casa de analiză AGRI Column, pe locul doi în clasament, după România, se află Franța, cu 2,8 milioane de tone de grâu trimis la export. Topul este completat de Polonia cu 2,16 milioane de tone, Bulgaria cu 1,45 milioane de tone, Germania cu 1,2 milioane de tone și Lituania cu 1,14 milioane de tone.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole