Piața cerealelor, informații de ULTIMĂ ORĂ! Probleme mari cu porumbul

Producția românească de porumb va suferi grav din cauza secetei, avertizează specialiștii. Dacă previziunile inițiale indicau o recoltă de peste 14 milioane de tone de porumb, se pare că noile estimări arată o scădere semnificativă, cu trei milioane de tone.

Specialistul Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, a oferit mai multe detalii despre această situație în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

”La ora asta, fără a fi dramatic, pot spune că țara fierbe din cauza porumbului. Seceta arde absolut tot ceea ce înseamnă porumb și vom scădea în randament extraordinar de mult. Dacă ne uitam la 14,5 milioane, acum ne uităm la 13, și tare îmi este teamă că vom ajunge undeva în jurul valorii de 11 milioane de tone cu multă indulgență. Sunt mari probleme în Moldova, în Timiș, în Bărăgan”, a precizat Cezar Gheorghe.

Cu toate că România se prezintă rău din punctul de vedere al porumbului, se pare că recoltele la nivel mondial se anunță bune, ceea ce va duce la probleme pentru fermierii noștri.

”Ca de fiecare dată, însă, cui îi pasă că în România e secetă, atât timp cât prognozele de recoltă americane sunt foarte bune, prognozele viitoare de recoltă sud-americane sunt foarte bune, Brazilia reușește să extragă din recolta a doua încă 3,4 milioane de tone, Ucraina e cotată la 27,7 milioane de tone, Rusia e crescută cu încă un milion de tone până la 15,5 milioane de tone. Prețul se menține în jurul valorii de 270-280 euro/tonă în portul constanța, dar România va avea probleme”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole