Phil Hogan: Există măsuri la nivelul UE pentru a asigura o poziție mai bună a fermierilor producători de lactate

CAP Communication Networking EventComisia Europeană (CE) a publicat cel de-al doilea raport privind funcționarea așa-numitului ”Pachet privind laptele” – măsurile lansate în 2012 pentru a consolida poziția producătorilor europeni de lactate în cadrul lanțului de aprovizionare, se arată într-un comunicat al forului comunitar.
După trei ani de punere în aplicare, fermierii europeni folosesc din ce în ce mai mult instrumentele oferite de pachetul privind laptele, precum negocierile colective de clauze contractuale prin intermediul organizațiilor de producători sau utilizarea contractelor scrise.
Măsura care permite negocierea colectivă este concepută astfel încât să consolideze puterea de negociere a producătorilor de lapte, în timp ce contractele scrise oferă fermierilor transparență sporită și o mai bună trasabilitate, se arată în comunicat.
”Raportul arată că există măsuri pe care le putem lua la nivelul UE pentru a asigura o poziție mai bună a fermierilor producători de lactate în cadrul lanțului de aprovizionare. Urmând după raportul Grupului operativ pentru piețele agricole de săptămâna trecută, acest raport este o nouă manifestare a măsurilor luate pentru a aplica politicile în domeniu, în contextul programului de lucru al Comisiei pentru 2017”, a declarat comisarul UE pentru Agricultură, Phil Hogan.
Raportul examinează și posibilitățile suplimentare pe care le au fermierii producători de lactate. De exemplu, el evidențiază potențialul a două instrumente-cheie ale Pachetului privind laptele — organizațiile de producători (OP) și negocierile colective — care nu sunt încă valorificate pe deplin de către statele membre, de organizațiile de producători și de agricultori, și schițează diferitele modalități de creștere a eficacității lor, atât la nivelul UE, cât și la nivelul statelor membre,potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole