27 mai 2022 - 03:08

Petre Daea: ”Romania se afla astazi pe podiumul Uniunii Europene”

”Forumul Agricultorilor – bilanț și perspective” a debutat miercuri, 9 octombrie, la Romexpo, într-o manieră festivă. عدد ورق الدومينو Evenimentul organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Casa de Comerț Agroalimentar UNIREA și Confederația Meridian, este menit să celebreze Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, care se sărbătorește în fiecare an pe 10 octombrie.

La eveniment au participat mii de fermieri, precum și membri din Guvern, printre care premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici și bineînțeles, ministrul Agriculturii – Petre Daea. العاب سلوتس Acesta s-a adresat agricultorilor printr-un discurs amplu, axat pe reușitele sectorului agricol românesc din ultimii ani: producțiile record, tehnologizarea fermelor, precum și refacerea sistemului de irigații.

„De la anul integrării până astăzi, producţiile de cereale, grâu, orz, porumb, plante oleaginoase au crescut semnificativ, de la simplu la dublu şi mai mult de atât. Am intrat în UE cu 3 milioane de tone de grâu, astăzi avem constant în cei trei ani peste 10 milioane de tone”, a subliniat ministrul Agriculturii. بنجو

Acesta a mai pus în evidență și faptul că România se află pe podiumul Uniunii Europene la producțiile de cereale: ”Pe podium în Uniunea Europeană astăzi se află şi România. Producţia de cereale a sărit de la 7,81 milioane tone în 2007, la 16,8 milioane de tone în 2016. Prin munca dumneavoastră şi prin respectul dat de guvern, prin subvenţiile date la timp, am putut atinge spre cinstea noastră şi bucuria tuturor, producţie de 27 milioane de tone în 2017, de 31 milioane tone anul trecut, iar anul aceste estimăm în jur de 30 de milioane de tone.”

Petre Daea a mai precizat faptul că performanțele remarcabile ale româniei se datorează acordării la timp a subvențiilor, dar și sumelor de bani venite fie din fonduri europene, fie de la bugetul de stat. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.