26 ianuarie 2022 - 13:37

Petre Daea, răspuns tranșant pentru Cîțu: ”Este inadmisibil un asemenea comportament!”

Declarația premierului Florin Cîțu conform căreia așteaptă ca Ministerul Agriculturii să elimine mai multe programe de sprijin ”aprobate de Dragnea” a stârnit un val de comentarii atât din partea fermierilor, cât și din partea politicienilor din opoziție. Nici fostul ministru al agriculturii din timpul guvernării PSD, Petre Daea, nu a rămas dator cu un răspuns.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Petre Daea a calificat comentariile premierului drept inadmisibile, susținând că agricultura României nu a avut niciun sprijin la nivelul Guvernului în ultimii doi ani.

”Prin această declarație, confirmă atitudinea. De doi ani de zile, agricultura României nu are sprijin în Guvern, iar această declarație scoate la lumină ceea ce spuneam de fiecare dată, că nu doresc să facă pentru agricultura românească ceea ce trebuie. Să afirme fără niciun fel de măsură față de fermierii noștri, că vrea să întrerupă programele începute; nu sunt programele lui Dragnea, nu sunt programele lui Daea, nu sunt programele PSD-ului, sunt programele țării, aprobate de Parlamentul României, iar în agricultură este inadmisibil un asemenea comportament.

Programele din agricultură sunt programe pe termen lung, care au vizat ciclurile de politică agricolă comună. Știm foarte bine că un ciclu are 7 ani de zile; de aceea, aceste programe au fost construite pentru 8 ani, în așa fel încât să existe continuitate în agricultura țării. Cel mai rău lucru pentru agricultura țării este atunci când întrerupi programe. (…) Declarația de astăzi este ceea ce au făcut de doi ani de zile: au întrerupt toate programele, în defavoarea agriculturii și periculos pentru țară, pentru că noi ieșim din echipajul acesta al competiției agricole, în condițiile în care un prim-ministru se exprimă la modul acesta”, a precizat Petre Daea.

  1. Au distrus agricultura românească, nu au nici o viziune de ce înseamnă agricultura, o persoană ca Oros ,si ca alți miniștri nu au ce căuta acolo!

Comments are closed.