Petre Daea, propus din nou ca ministru al Agriculturii. Care va fi soarta lui Chesnoiu?

Iubit de foarte mulți fermieri, criticat de alții, Petre Daea este propus să preia din nou portofoliul de ministru al Agriculturii, informează AGERPRES.

„Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere”, a declarat, luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat în legătură cu revenirea la minister a lui Petre Daea liderul PSD a precizat că acesta se numără printre cei propuşi.

„Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea”, a adăugat Ciolacu.

Momentan, la cârma MInisterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se află vicepremierul Sorin Grindeanu, numit vineri ca ministru interimar după demisia lui Adrian Chesnoiu.

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat joi că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a ceruse, în aceeași zi, Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu, fără ca procurorii aniticorupție să precizeze, însă, și numele demnitarului vizat.

Cererea DNA privind ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi discutată astăzi, 27 iunie 2022, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, urmând ca votul deputaților să fie unul secret. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a precizat că social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu.

„E o decizie luată! Mai ales cp Adrian Chesnoiu ne-a rugat să facem acest lucru, indiferent de poziția Comisiei Juridice”, a spus Ciolacu.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! (…) Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a scris Adrian Chesnoiu, joi, pe Facebook, când și-a anunțat demisia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole