28 mai 2022 - 12:44

Petre Daea: Proiectul de buget al MADR pentru 2020, similar cu bugetul de anul acesta

Ministrul interimar al Agriculturii, Petre Daea, a susținut miercuri o conferință de presă în care și-a prezentat bilanțul celor trei ani de mandat. Printre subiectele abordate s-a aflat și proiectul de buget pentru 2020, despre care ministrul susține că e deja creionat și este similar cu cel din 2019, sumele alocate urmând să susțină proiectele deja începute, dar și să sprijine altele noi.

„Noi am făcut proiectul de buget pe 2020, am început demult să lucrăm la el, l-am analizat de câteva ori la minister. Am avut în vedere ca proiectul de buget să fie ca un răspuns practic la obiectivele de guvernare pe care le avem, să continuăm programele pe care le-am început şi pe cele lansate cărora le-am dat drumul spre consultare, şi anume programul de susţinere pentru ardei gras, pentru castraveţi şi vinete în spaţii protejate, pentru a creşte paleta aceasta de produse şi astfel să dăm posibilitatea prin Casa de Comerţ să le valorifice şi să oprim importurile dând o alternativă de consum şi pentru consumatori. Avem incluse investiţiile pentru punctele de lansare, investiţiile în sistemul de irigaţii, investiţiile privind reproducţia la taurine”, a precizat ministrul demis al Agriculturii.

Petre Daea nu a oferit, însă, cifre concrete legate de buget, dar a precizat că el va crește față de bugetul din 2019. „În cifră absolută este o creştere generată de proiectele noi care vin, reproducţia la porcine, proiectul pentru avicultură, toate proiectele din zona montană (unităţi de prelucrare, unităţi de sacrificare, centre de colectare), investiţiile din irigaţii. Cifra absolută pentru România este legată de aceste proiecte şi apoi şi de partea de contribuţie, cofinanţarea pentru proiectele pe care noi le-am luat prin PNDR. Nu pot să spun acum o cifră absolută, va creşte, dar se aşează în jurul anului 2019”, a mai menționat acesta.

În 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a dispus de un buget de 22,86 miliarde de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.