Petre Daea: Prețul mic al grâului ucrainean afectează piața românească

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat la TVR că prețul mic al grâului ucrainean afectează piața din România şi produce un disconfort pe piaţa de la noi. Potrivit ministrului, producţia de grâu de anul acesta este cu 15 – 18% mai mică decât cea de anul trecut însă, România va exporta grâu abia după ce se va acoperi necesarul ţării.

„Sigur că grâul ucrainean creează un anumit disconfort, pentru că vă dați seama că sunt cantități importante și ele sunt și nesigure din punct de vedere al fluxului comercial (…) spun al fluxului comercial fiindcă nu are libertate de mișcare și atunci șocurile acestea de piață afectează România și creează un disconfort în piață”, a declarat Petre Daea, la TVR INFO.

Potrivit ministrului Agriculturii, producţia de grâu de anul acesta este cu 15 – 18% mai mică decât cea de anul trecut. Petre Daea, a dat însă, asigurări, că România va exporta grâu abia după ce se va acoperi necesarul ţării.

„În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depăşeşte nevoile ţării. În niciun caz altul. Păi, nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii grâu. Sub nicio formă. (…) Sunt atent, ştiu exact ce înseamnă contracte în derularea lor, nu mă găsesc nepregătit, de asta mă şi trezesc dimineaţa mai devreme. (…) Estimările mele sunt stabilite pe baza datelor pe care le am de la structuri. Ştiu în fiecare zi ce kilogram de grâu iese afară.(…) Eu vreau să fie bine pentru piaţă, vreau să fie bine pentru ţară, vreau să fie bine pentru fermieri, vreau să fie bine pentru procesatori”, a declarat Petre Daea, în urma cu două săptămâni, la finalul şedinţei de Guvern.

 

- Publicitate -
 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole