Petre Daea: ”N-am văzut fermier care să nu-și fi gajat întreaga avere la bănci”

În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată la Poiana Brașov, în cadrul Expo-conferinței Internaționale Meat Milk, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă, printre alții, cu fostul ministru al agriculturii, Petre Daea.

Fostul șef de la MADR a vorbit despre situația actuală din agricultura românească, adresând, în stilul caracteristic, cuvinte de laudă pentru fermierii români.

”Fac această apreciere publică la adresa ministrului agriculturii, că a intrat în cadența rezolvării problemelor deosebite pe care le are țara, întrucât vine după o perioadă în care lucrurile nu au mers așa cum trebuia.

Aceste fenomene pe care le trăim acum dezvoltă și noi căi de acțiune. În primul rând, se îndreaptă ochii spre agricultură și agricultori, iar acesta este un lucru bun, pentru că trebuie să prețuim acel om care nu își vede casa decât noaptea. Pleacă pe întuneric, vine pe întuneric; pleacă cu bani în buzunar și se întoarce fără bani, pentru că banii sunt introduși în sol, cu speranța că îi poate recupera după un an agricol. N-am văzut fermier care să nu își fi gajat întreaga avere la bănci.

Într-un context extrem de complicat, acești oameni reușesc să dea de mâncare țării. Îi felicit pe toți cei care lucrează o palmă de pământ, îngrijesc un animal sau lucrează în industria alimentară, pentru a asigura hrana de care suntem toți legați în fiecare zi”, a spus Petre Daea, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole