Petre Daea face un apel către autoritățile din România: Opriți măcelul!

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea cere autorităților să intervină pentru reducerea imediată, fără alte constatări, a efectivelor de urși în zonele în care populația este amenințată.

„Opriți măcelul! Imaginile zilei cu oameni sfârtecaţi de urși, care au îndurerat familii şi au intrigat o țară întreagă, nu pot fi eliminate prin măsuri surogat – a se vedea prevederile OUG și nici prin solicitări absurde la Avocatul Poporului. Nu trebuie să alegem între oameni şi animalele salbatice!”, scrie Petre Daea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru este de părere că soluția nu o reprezintă comisiile care să constate post factum că moartea unui om poate fi recompensată prin uciderea ursului vinovat, care trebuie să fie şi dovedit vinovat, constatându-se împrejurările şi urmările.

Petre Daea afirmă că, în zonele atacate de urși, starea de spirit a oamenilor din este la pământ, nu doar pentru crescătorii de animale din zonele rurale, ci și pentru locuitorii orașelor.

„În munte nu se poate urca, oamenii din satele montane dorm îmbrăcaţi, în oraşe, urșii au ajuns să dirijeze circulaţia – generând mobilizări de forţe: jandarmi, poliția locală şi serviciul de circulație, un spectacol al fricii şi al neputinţei”, scrie fostul ministru al Agriculturii.

Daea consideră că a pune viața urșilor mai presus de viața oamenilor reprezintă o interpretare periculoasă a protejării mediului înconjurator și că România nu trebuie să devină gradina zoologica a intereselor unor admiratori.

„AJUNGE ! Am decretat stare de alertă pentru covid 19 ca să putem scapa de Sars-Cov-2, SALVÂNDU-I PE ROMÂNI, și pentru gunoaiele lui Clotilde Armand, pentru a preveni îmbolnavirea locuitorilor CAPITALEI ROMÂNIEI. Poate putem decreta stare de alertă ca să numai moară FRAŢII NOȘTRI UCIŞI DE URȘI! Ce ziceți guvernanți? Eu spun așa: Aveţi cu ce şi aveţi pentru cine să luati măsuri, fără alte constatări, pentru reducerea imediată a efectivelor în zonele deja cunoscute. Moartea semenilor noştri vă obligă!”, mai spune Daea în apelul său.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole