Petre Daea, declarații privind CRIZA alimentară: ”Populația nu trebuie să intre în panică”

După ce în urmă cu câteva săptămâni, fostul ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, spunea că ne paște o criză alimentară iminentă, în condiţiile în care creşterea de patru ori a preţurilor la inputurile folosite în agricultură pune serioase probleme agricultorilor, declarațiile fostului șef de la MADR pe acest subiect par să se mai fi domolit.

Deși este îngrijorat în continuare de ceea ce se va întâmpla cu recoltele din 2022, Petre Daea spune că oamenii trebuie să rămână calmi, pentru că nu există motive de îngrijorare în privința unei crize alimentare în viitorul apropiat.

”Am mai spus-o și o repet, populația nu trebuie să intre în panică în această perioadă pentru că nu sunt motive de îngrijorare legate de asigurarea hranei în perioada care urmează. Trebuie să fim calmi, să fim atenți, pentru că dacă producem prin vorbe sau prin îndemnuri, putem să alimentăm și specula în această perioadă și nu face bine.

Vorbim de anul agricol 2021-2022; a început semănatul culturilor, este pe final, am văzut câmpurile din România că sunt însămânțare, dar știu îngrijorarea fermierilor de acum, pentru că prețurile îngrășămintelor sunt de patru ori mai mari, iar fără îngrășăminte nu poți să obții producții și apare acea posibilitate ca producția pe care o obținem în România să ia un alt drum decât consumul intern”, a precizat Petre Daea într-o intervenție la Realitatea Plus.

Pe marginea aceluiași subiect a comentat și actualul șef de la MADR, Adrian Oros, care susține că românii nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la aprovizionarea cu hrană, pentru că țara noastră are resurse suficiente.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole