Petre Daea, declarații EXCLUSIVE privind PNS-ul! ”Suntem în ultima fază, lucrurile sunt bune”

Proaspăt întors de la negocierile de la Bruxelles privind politicile agricole europene și particularitățile legate de Planul Național Strategic (PNS), ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că perspectivele pentru fermierii români sunt bune, iar PNS-ul este aproape de a fi finalizat.

Șeful MADR a declarat pentru AGRO TV că toate obiecțiile Comisiei Europene au fost lămurite, iar PNS-ul se află practic în ultima fază de elaborare, după care va fi făcut public.

”Conceptul Politicii Agricole Comune se îndreaptă mai mult spre mediu, cu o serie de restricții care nu sunt ușoare, motiv pentru care m-am dus la Bruxelles să ne punem de acord asupra unor viziuni diferite vizavi de posibilitatea țării de a duce un plan strategic care să se încadreze în direcțiile generale stabilite de către Comisie, dar în același timp să răspundă la nevoile fermierilor și la condițiile specifice de care dispune țara.

Niciodată n-am stat în genunchi. Eu știu ce fac și veți avea posibilitatea ca în scurt timp să vedeți acest lucru. Vă spun acum că suntem în ultima fază cu PNS-ul, am trecut de cele patru bariere care erau puse în fața noastră și care nu puteau să nu de nea posibilitatea să continuăm. Le-am rezolvat în discuția pe care am avut-o cu comisarul în deplasarea pe care am avut-o la Bruxelles.

Nu vreau să spun mai multe. Lăsați-mă să aduc pe masă rezultatul muncii noastre. Vreau să felicit în primul rând fermierii, în al doilea rând funcționarii din Ministerul Agriculturii, care au lucrat zi și noapte la acest PNS. (…) Lucrăm și îl vom definitiva așa cum am considerat noi că este cel mai bine pentru țară. E adevărat, din sumele stabilite pentru perioada 2021-2027, o sumă importantă de 6 miliarde euro a fost folosită pe perioada de tranziție, dar lucrurile sunt bune”, a precizat Petre Daea pentru AGRO TV.

Reamintim că ministrul Petre Daea a participat, la începutul acestei săptămâni, la ședința Consiliului de miniștri ai agriculturii din statele membre UE, unde a discutat mai multe subiecte importante pentru fermieri, precum elaborarea PNS, proiectul de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor sau impactul războiului din Ucraina asupra agricultorilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole