Vești bune de la Petre Daea: După luni de muncă susținută am reușit să finalizăm PNS!

Veste bună pentru agricultorii României! Varianta finală a Planului Național Strategic (PNS), agreată de către experții Comisiei Europene, a fost trimisă la Bruxelles, ieri, 18 octombrie 2022, potrivit lui Petre Daea. Ministrul, care a dat vestea pe pagina sa de Facebook, reamintește faptul că PNS este documentul care cuprinde obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare și a satului românesc pentru perioada 2023 -2027.

“După luni de muncă susținută am reușit să finalizăm Planul Național Strategic al României (…) Specialiștii din minister, în dialog continuu cu fermierii și cu structurile asociative din domeniu, au putut realiza cel mai important document pentru agricultura și dezvoltarea rurală a României. Dialogul pe care l-am avut cu comisarul Janusz Wojciechowski pe problemele sensibile ne-a ajutat sa trecem peste obstacolele momentului”, a mai notat Petre Daea.

Subvențiile pe unitatea de suprafață, subvențiile pe cap de animal, sumele destinate investițiilor în irigații, independența energetică, dotarea cu tehnică agricolă și industria alimentară, toate aceastea au ca scop creșterea și diversificarea producției pentru a asigura hrana dar și creșterea veniturilor și reducerea impactului negativ asupra mediului.

Pentru realizarea acestor obiective, România beneficiază de o suma de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027.
 
“Felicitări tuturor acelora care și-au adus contribuția la realizarea acestui important obiectiv! Acum, în Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, se lucrează la actele normative pentru realizarea cadrului legislativ și a softului necesar accesării sumelor prevăzute pentru fiecare an. De aici încolo totul depinde de noi!”, a conchis ministrul Agriculturii la finalul anuntului de pe pagina sa  de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole