Petre Daea: 1,3 miliarde EURO, în conturile fermierilor până la sfârșitul anului

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, a publicat o informare pentru fermieri în care îi asigură că toate subvențiile vor intra la timp în conturi. Potrivit șefului MADR, peste un miliard de euro vor intra în conturile agricultorilor până în 31 decembrie 2022.

”După o muncă asiduă, pe baza unor proceduri clare, fermierii, specialiștii din Ministerul Agriculturii, APIA și ANARZ au pregătit drumul spre declanșarea campaniei de acordare a subvențiilor.

A debutat autorizarea la plată a avansului pentru 40.810 fermieri, punându-se în mișcare o sumă de 206.721.000 euro, funcționarii din APIA lucrând pentru aceasta inclusiv sâmbăta și duminica”, a precizat Petre Daea.

Șeful MADR a mai subliniat faptul că anul acesta, în premieră, primesc avansul APIA și crescătorii de taurine. ”Pentru prima dată se acordă avans la specia taurină, în așa fel încât să putem ajuta acest sector de activitate, greu încercat”, a spus Daea.

Ministrul agriculturii i-a asigurat pe fermieri că instituția pe care o conduce dispune de toate fondurile necesare, astfel încât subvențiile să fie virate la timp către cei 790.000 de beneficiari. ”Până la sfârșitul anului, circa 1,3 miliarde euro de la Uniunea Europeană vor ajunge în conturile fermierilor”, a transmis Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole