Petiție on-line pentru sprijinirea culturilor de pepeni, prin noul PNDR

pepene_verdeÎn mediul virtual a apărut o petiție prin care se cere să fie eliminat din Ghidul sub-măsurii 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri- din PNDR 2014-2020 articolul care îi afectează pe cultivatorii de pepeni.
Potrivit petiției:”In cadrul prezentului ghid, autoritățile, in speță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aflată in subordinea Ministerului Agriculturii, restricționează la finanțare tinerii fermieri care dețin exploatații formate integral din cultura de PEPENI (lubenița). Acest fapt este inadmisibil din moment ce, in sudul României, culturile de pepeni (lubeniță) generează venituri pentru majoritatea fermierilor, într-un cuvânt din asta supraviețuiesc! Cum se face că, experții AFIR creează anomalii între obiectivul sub-măsurii și condițiile din ghid. Cum pot fi sprijiniți tinerii din Dăbuleni spre exemplu, care asta fac, din generație in generație? Cum pot fi tratați în mod egal față de restul tării? Care este de fapt motivul pentru care această condiție a fost transpusă in ghidul sub-măsurii? Apreciem paragraful din ghid „SO-ul format din porumb zaharat şi/ sau PEPENI (cumulativ sau separat) nu poate depăşi 50% din total SO exploataţie.” de la pagina 29, ca fiind restrictiv, care îngrădește posibilitățile tinerilor din zona de SUD a României să acceseze sM 6.1. Haideți să îi sprijinim! Solicităm AFIR eliminarea acestui paragraf din GHID pentru un tratament egal al solicitanților! „

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole