PESTELE MARE IL INGHITE PE CEL MIC – E VALABIL SI IN DOMENIUL PRODUCATORILOR DE MEZELURI

Cel mai mare producător de carne din România a anunțat achiziția Maier Com, o unitate independentă, de dimensiuni mici, care produce preparate din carne în județul Arad.
Maier Com, fondată acum 25 de ani, a fost deținută de omul de afaceri român Radu Maier.

“Această achiziție a lui Maier, este în concordanță cu planul strategic de dezvoltare Smithfield și are drept scop consolidarea operațiunilor Smithfield România, prin adăugarea unei noi unități de prelucrare a cărnii la capacitățile existente în România (ferme, abatoare, fabrici de cârnați). Aceasta ne va permite sa ne dezvoltam in continuare, adaugand valoare produselor care utilizeaza carnea de porc produsă într-un sistem integrat și folosind-o ca materie primă pentru cârnați”, a declarat Cristina Bodea, Directorul de Sustenabilitate Smithfield România, pentru IndustriaCarnii.ro.

La momentul achiziției, Maier Com avea un volum și o distribuție redusă, dar compania va contribui cu siguranță la creșterea volumului de cârnați produsi și distribuiți în România în viitor, au spus reprezentanții Smithfield.

“Compania se angajează să continue să investească în îmbunătățirea permanentă a facilităților noastre de producție, ținând mereu cont de obiectivul final, de a furniza produse de cea mai bună calitate și cele mai bune servicii clienților noștri”, spune Cristina Bodea.

Maier Com avea o cifra de afaceri de 10,5 milioane de lei (2,3 milioane euro) in 2017 (cele mai recente date disponibile), cu 18% mai putin decat in anul precedent, si un profit de 251.000 lei. Producatorul de carne Smithfield a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 1,14 miliarde de lei (250 de milioane de euro), potrivit cifrelor Ministerului de Finante.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole