PESTE UN MILION DE HECTARE DE TEREN AGRICOL SUPLIMENTEAZA PLANUL NATIONAL DE IRIGARE

Potrivit declarației din cursul zilei de 2.07.2019 a ministrului Petre Daea, Planul Național de Irigare urmează să fie suplimentat cu încă 1,5 milioane de hectare pe teren agricol, în afara celor 2 milioane care până în anul 2020 vor fi irigate.

În momentul de față un număr de 1,4 milioane de hectare sunt irigabile, iar lucrările pentru modernizarea și reabilitarea celor 56 de stații de irigat sunt aproape finalizate.

“După cum se ştie, ne-am propus să irigăm până la sfârşitul anului 2020 două milioane de hectare. În această suprafaţă intră şi Covasna, un judeţ mic, dar care are posibilităţi mari (…) Nu mai avem mult până la 2 milioane de hectare, am ajuns la 1,4 milioane de hectare. Programul se va realiza. În agricultură toate programele pe care ni le-am stabilit prin programul de guvernare sunt realizate, iar în sistemul de irigaţii este chiar o situaţie mai bună, pentru că avem obiective de investiţii care sunt mai repede finalizate, sunt investiţii care s-au finalizat cu un an mai devreme. Avem perspective frumoase şi pentru celelalte investiţii, astfel încât să putem să ajungem la obiectivul final pe care l-am exprimat şi pe care îl ştiţi, de a iriga două milioane de hectare de teren în România (…) Ne-am propus ca în etapa următoare, şi lucrăm din acest punct de vedere, să introducem în Planul Naţional de Irigaţii, din 2020 încolo, încă un milion şi ceva, aproape un milion şi jumătate de hectare”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Petre Daea.
Totodată, canalul de irigații Siret-Bărăgan reprezintă un alt proiect cu importanță semnificativă pentru agricultura din țara noastră.
“Anul viitor vom fi în situaţia de a lucra efectiv la canalul Siret-Bărăgan, pentru a duce la finalizare această lucrare extrem de importantă la nivelul ţării şi foarte valoroasă pentru fermieri”, a mai menționat Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole