21 aprilie 2021 - 02:12

Peste 40 MILIOANE de EURO pentru tinerii fermieri! Cand va fi lansata masura

Peste 40 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri în 2020! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MADR că măsura de sprijin pentru tinerii fermieri prin PNDR 2020 va fi lansată în 15 iulie. Potrivit șefului de la Agricultură, alocarea bugetară este de 43 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane de euro sunt alocate pentru cei care aplică din diaspora.

“Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri, măsură care va fi lansată în 15 iulie, până în 15 octombrie, va avea 43 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro, cum am spus şi altădată, tinerilor fermieri din diaspora. Acolo unde există posibilitatea, vom acorda în concesiune până la 50 de hectare teren”, a spus Adrian Oros.

Ministrul a mai subliniat că în iulie va mai fi lansată o măsură dedicată zonei montane, urmând ca în luna august să fie lansate alte două măsuri de sprijin: pentru participarea la schemele de calitate şi pentru activităţile de informare şi promovare desfăşurate de grupurile de producători în cadrul pieţei interne.

”Am mutat 12 milioane și pentru sub-măsura de înființarea a abatoarelor de mică capacitate în zona montană”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Puteți urmări declarațiile complete ale șefului MADR în video-ul următor:

Conferință de presă MADR – Măsuri de relansare economică în domeniul agriculturii

Conferință de presă MADR – Măsuri de relansare economică în domeniul agriculturii

Publicată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe Joi, 2 iulie 2020