PESTE 40 DE OI, OMORATE DE SACALI, IN COVASNA

Peste 40 de oi au fost omorâte în această primăvară de către şacali în zona Băţanii Mari, provocând pagube estimate la circa 17.600 lei, a declarat luni directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Şacalii au urcat din Delta Dunării după mâncare şi au apărut şi în zona noastră. Este o specie protejată, între lup şi câine, ca să zic aşa. (…) Umblă în haită mică de 3-4 şi se apropie de comunităţile umane atunci când le e foame. (…) Pagubele au început să apară din luna mai, de când s-a ieşit la păşunat cu animalele domestice. (…) Avem două cazuri semnalate, cu un total de 44 de ovine”, a declarat pentru AGERPRES, Gheorghe Neagu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

El a mai spus că şi alte animale sălbatice, precum urşii, lupii şi mistreţii, au provocat pagube localnicilor în această primăvară, valoarea totală fiind de aproximativ 143.000 de lei.

Pagube au provocat şi castorii, o altă specie protejată, care anul trecut au distrus o plantaţie de pomi fructiferi în localitatea Dobârlău.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole