PESTE 35 DE ANIMALE AU MURIT ÎNTR-UN INCENDIU PROVOCAT, ÎN SATU MARE

91

Peste 35 de animale au murit, în noaptea de luni spre marţi, într-un incendiu provocat intenţionat de o persoană într-o gospodărie din localitatea Dacia, judeţul Satu Mare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

La faţa locului au intervenit nouă subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj cu o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit şi pompierii voluntari din Doba.

“La momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenţia a fost una dificilă şi de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantităţi mari de fân şi cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forţele prezente la faţa locului reuşind să înlăture pericolul propagării la casa de locuit. În urma evenimentului au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 180 m2, aproximativ 3 tone de fân, 1 tonă de cereale şi s-au degradat elementele de lemn din construcţia anexei. Din nefericire, flăcările au surprins în interiorul anexei gospodăreşti 43 de animale domestice, dintre care 37 nu au mai putut fi salvate (5 viţei, 2 vaci, 20 purcei, 10 porci)”, precizează sursa citată.

Potrivit ISU, cel mai probabil focul a pus intenţionat.

“Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil de folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu”, precizează sursa citată.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult