PESTE 25.000 DE FERMIERI SUNT AȘTEPTAȚI LA APIA CU CERERILE

Aproximativ 26.000 de fermieri harghiteni sunt aşteptaţi să depună cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) pentru acordarea de subvenţii de la Uniunea Europeană, termenul limită fiind 15 mai.

Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a explicat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce colaborează strâns cu primăriile din judeţ, astfel încât fermierul îşi completează dosarul la nivel local şi apoi merge la centrul APIA, unde depune personal dosarul, fiind evitate, astfel, drumurile inutile. Potrivit sursei citate, datorită acestei colaborări, anual se atrag în Harghita aproximativ 70 milioane de euro, fonduri europene.

Potrivit sursei citate, în judeţ funcţionează şase centre locale APIA, unde se pot depune cererile, cu precizarea că fermierii care au terenuri de peste 50 hectare şi cei care depun cereri doar pentru subvenţia pentru animale, trebuie să meargă la centrul de la Miercurea Ciuc. Celelalte centre APIA funcţionează la Cristuru Secuiesc, Sânmartin, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc.

În Harghita sunt aşteptaţi să depună cereri 26.000 de fermieri, pentru o suprafaţă totală de aproximativ 190. 000 de hectare.

Fermierii pot solicita subvenţia de la Uniunea Europeană până cel târziu în data de 15 mai, urmând ca, în acest an, din dispoziţia ministrului Agriculturii, să nu se mai accepte cereri depuse după această dată, aşa cum se întâmpla în anii precedenţi, când se aplica o penalizare, în funcţie de numărul de zile de întârzieri, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole