Peste 180 milioane EURO, fonduri AFIR pentru fermieri! Termenul limită se apropie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în continuare cererile de finanțare pentru submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole. Prin această linie de finanțare, AFIR pune la dispoziția fermierilor un buget de 182.777.722 de euro, împărțit după cum urmează:

  • 143.611.067 de euro pentru investiții de modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole (modernizare)
  • 39.166.655 de euro pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole SOIA/PROTEICE (investiții noi, extindere și modernizare)

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și forme asociative și de 40% pentru alte întreprinderi. În cazul investițiilor colective, intensitatea sprijinului poate crește cu 20%, finanțarea nerambursabilă acordată prin PNDR fiind astfel de 70% din valoarea totală eligibilă a investitei.

Depunerea cererilor de finanțare se realizează on-line pe site-ul AFIR, până la data limită, 7 ianuarie 2022, ora 16.00.

Potrivit datelor oficiale AFIR, până la această dată au fost depuse 106 proiecte, în valoare totală de peste 85 de milioane de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole