13 mai 2021 - 07:11

Peste 100.000 de rațe au fost trimise să apere China de pericolul din Pakistan (video)

Plutoane chinezești de rațe așteaptă să fie dislocate în Pakistanul vecin pentru a lupta împotriva unui roi de lăcuste, dăunătoare pentru culturi, care amenință securitatea alimentară regională.

Cel puțin 100.000 de rațe sunt așteptate să fie trimise în Pakistan încă din a doua jumătate a acestui an pentru a combate un focar de lăcustă, potrivit Lu Lizhi, un cercetător principal al Academiei de Științe Agricole din Zhejiang. Rațele sunt „arme biologice” și pot fi mai eficiente decât pesticidele, a spus Lu, care este responsabil de proiect în tandem cu o universitate din Pakistan.

„O rață este capabilă să mănânce mai mult de 200 de lăcuste pe zi”, a spus Lu într-un interviu telefonic al Bloomberg, joi, citând rezultatele experimentelor pentru a testa capacitățile de căutare și consum ale rațelor.

Un proces experimental va începe în regiunea vestică a Chinei din Xinjiang, înainte ca rațele să fie trimise în Pakistan, a spus Lu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=PTwE5hfXp9A&feature=emb_logo

@CGTNOfficial
„Trupele de rațe” se adună la graniță pentru a face față roiurilor de lăcuste

Roiuri de lăcuste de deșert s-au răspândit prin țări din estul Africii până în Asia de Sud, distrugând culturile și pășunile într-un ritm incredibil. Plaga dăunătorilor, împreună cu ploaia neprevăzută și o producție de semințe de calitate scăzută, au lovit culturile în cele mai mari regiuni producătoare din Pakistan, care cântăresc asupra economiei sale deja fragile. Lăcustele au migrat și în India.

Va fi crucial pentru China, care împărtășește o frontieră terestră cu Pakistanul și India, să prevină o invazie. Cu toate acestea, China are un scut sub forma munților Himalaya, care stau ca o barieră între subcontinentul indian și Platoul Tibetului.

Un grup de experți agricoli chinezi au vizitat Pakistanul săptămâna aceasta pentru a ajuta la controlul focarelor de lăcuste în timp ce “ciuma” se deplasează spre est, potrivit unui raport publicat pe site-ul consulatului general al Chinei din Karachi.

Folosind și tactici neobișnuite, guvernul pakistanez și-a îndemnat cetățenii să mănânce și lăcuste. Oamenii ar trebui să profite de situație și de lăcuste, să le consume prăjite sau să facă un curry, potrivit unui raport al ziarului local.

Pentru a evalua cât de grav poate fi un atac de lăcuste, priviți spre Africa. Costul combaterii lăcustelor din estul continentului s-a dublat la 128 de milioane de dolari, fiind afectate mai multe țări în fiecare zi, a declarat Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură. Situația rămâne extrem de alarmantă în Cornul Africii, în timp ce a existat o mișcare semnificativă de roiuri în Peninsula Arabă, care au ajuns pe ambele părți ale Golfului Persic, a declarat FAO în ultimul său raport de supraveghere.