Pesta porcină confirmată la o mare fermă, 28.000 de porci vor fi sacrificați

Alertă maximă pentru autoritățile sanitar veterinare din Sibiu după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană, în orașul Avrig, la cea mai mare fermă din județ.

Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate iar în zonă au fost instituite măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

Focarul de pestă porcină a fost identificat, ca urmare a analizelor de laborator, care au fost efectuate după ce ferma a suferit pierderi datorate mortalității suinelor. Din estimări reprezentanților fermei, pierderea este de peste 18 de mii de animale, echivalentul la 1000 de tone de carne de porc în viu.

Având în vedere dimensiunile dezastrului provocat de pestă la ferma din Avrig, prin ordinul al prefectului Mircea Crețu s-a constituit vineri o comisie de evaluare, urmând ca zecile de mii de animale să fie ucise.

În contextul dat, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a instituit restricții privind circulația animalelor în zonă de supraveghere dată de localitățile: MÂRȘA, PORUMBACU DE JOS, PORUMBACU DE SUS, BRADU, GLÂMBOACA, NUCET, SĂRATA, CORNĂȚEL, RACOVIȚA, COLUN, SCOREIU.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole