18 ianuarie 2022 - 07:00

Pesta porcină confirmată pe un fond de vânătoare! 10 porci mistreți au fost găsiți morți

Pe un fond de vânătoare din Lugoj a fost confirmată pesta porcină africană. Zece porci mistreți au fost găsiți morți.

În urma examinării probelor prelevate de la 10 porci mistreți găsiți morți pe fondul de vânătoare 33 Valea Lungă Ocolul Silvic Lugoj a fost confirmată pesta porcină africană, transmite Prefectura Timiș. Zona afectată a fost stabilită de autorități și reprezintă 13 kilometri de locul unde au fost găsite cadavrele de porci mistreți.

Zona afectată este pe o rază de 8 km. care cuprinde următoarele localități: Valea Lungă, Săceni, Surducu Mic, Sudriaș, Traian Vuia, Jupani, Susani, Cliciova, Nevrincea, Hezeriș, Tapia, Pogănești, Jurești, Bârna, Sarazini, Botinești și zona tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități: Bucovăț, Dumbrava, Răchita, Mănăștiur, Remetea Lungă, Leucușelti, Cladova, Bethausen, Cutina, Bodo, Balint, Paru, Țipari, Coșteiu, Lugoj, Lugojul, Măguri, Cireșu, Drinova, Botești, Fârdea.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 32 TAPIA , FV 29 SURDUC, FV 30 TRAIAN VUIA, 34 NEVRINCEA,FV 31 DRINOVA,FV 22 BETHAUSEN, FV 23 FAGET, FV 40 BELINT-CHIZATAU,FV 20 BARA, precizează tion.ro

Restricțiile în aceste zonele de protecție și de sspraveghere se referă, în principal, la intrarea și ieșirea din pădure, respectiv la dezinfecția personală pe care trebuie să o facă cei care intră și ies din pădure (schimbarea echipamentului, dacă este vorba, spre exemplu, de cei care exploatează material lemnos) și dezinfecția utilajelor când ies din pădure.