Pesta porcină, aproape de granițele României

porc_ajutorTrebuie găsite soluții pentru a proteja România de pesta porcină africană, care este la ora actuală foarte aproape de graniță, a declarat, marți, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, la finalul discuțiilor din Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.
„Suntem la ora actuală o țară indemnă de pesta porcină africană, dar este foarte aproape de granița României, în Ucraina, Sperăm să găsim soluții ca să nu ajungă în România. Avem deja niște măsuri luate împreună cu Ministerul Mediului pentru extracția porcilor mistreți care sunt principalii vectori ai pestei porcine africane și vom încerca în continuare să luăm toate măsurile care ne stau în putință ca să evităm apariția acestei boli pe teritoriul țării noastre”, a spus Butaru, citat de AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole