Pesta porcină africană lovește din nou! Începe sarabanda?

Se apropie Crăciunul, însă pesta porcină africană pune iar sub semnul întrebării comerțul tradițional cu porci în perioada sărbătorilor de iarnă.

După focarele înregistrate în județele Timiș și Iași, iată că și prefectura judeţului Sibiu a anunţat, vineri, apariţia unui focar de pestă porcină în localitatea Nou Român, unde au fost vânaţi doi mistreţi bolnavi.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu (C.L.C.B.), condus de prefectul judeţului Sibiu, domnul Mircea Dorin Creţu, a aprobat azi, în unanimitate, Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii Pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării oficiale a acesteia la doi mistreţi vânaţi în Fondul Cinegetic nr. 2 Nou Român aparţinând de A.V.P.S. judeţul Sibiu”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Sibiu.

Otrivit reprezentanți,or prefecturii, zona afectată de pesta porcină africană, formată din zona infectată şi zona tampon, se întinde pe o rază de 13 kilometri.

„În fondul de vânătoare în care s-a declarat boala, a fost stabilită zona afectată, formată din zona infectată şi zona tampon, cu o raza  de 13 km de la caz, compusă din: zona infectată cu o rază de 8 km în jurul cazului, în care sunt cuprinse următoarele localităţi din judeţul Sibiu: Nou Român, Arpaşu de Jos, Colun, Glâmboaca, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Sărata, Cârţişoara, Arpaşu de Sus, Fofeldea, Cârţa şi fondurile cinegetice F.C.2 Noul Român şi F.C.4 Bâlea; zona tampon cu o raza de 5 km în exteriorul zonei infectate, zona în care sunt cuprinse localităţile: Marpod, Ilimbav, Săsăuş, Şomartin, Hosman, Săcădate, Porumbacu de Sus, – din judeţul Sibiu şi localităţile Victoria, Ucea de Sus, Ucea, Corbi şi Feldioara din judeţul Braşov, precum şi fondurile cinegetice F.C.39 Marpod, F.C.5 Porumbacu, F.C. 3 Arpaşu, F.C. 1 Bruiu şi F.C.7 Bradu, din judeţul Sibiu, şi F.C. 39 Cincu şi F.C. 24 Victoria, din judeţul Braşov”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu împreună cu poliţiştii vor controla maşinile din zona din jurul focarului de pestă porcină africană, pentru respectarea interdicţiilor cu privire la accesul în zonele de restricţie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole