Cum stăm cu pesta porcină africană în prag de Crăciun – ANUNȚUL ANSVSA!

Se apropie iar Crăciunul și pesta porcină africană rămâne, iată, pentru al cincilea an consecutiv, un subiect de actualitate.

Astfel, în data de 23 noiembrie erau active în România 61 de focare de pestă porcină africană (PPA), dintre care patru focare în exploataţii comerciale de porcine, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) remis, vineri, redacției AgroTV.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, din 2017 şi până în prezent, au fost stinse 5.859 de focare de pestă porcină africană, din care șase doar în ultima săptămână.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, au fost diagnosticate 6.830 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor, precizează reprezentanții ANSVSA. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole