Pesta porcină africană lovește din nou! Focar de proporții în județul Timiș

După ce alte trei ferme comerciale din țară au fost nevoite să sacrifice recent zeci de mii porci, un nou focar de pestă porcină africană (PPA) de proporții a apărut în județul Timiș.

Potrivit unui anunț făcut luni de subprefectul de Timiș Sorin Ionescu, este vorba de o exploatație comercială de 42.000 de porci din localitatea Pădureni.

Oficialul guvernamental a mai transmis că luni a fost convocată o ședință de urgență a membrilor Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, pentru a se stabili măsurile ce se impun în conformitate cu normativele europene.

Vă reamintim că, recent, apariția virusului de pestă porcină africană a dus la sacrificarea altor aproape 40.000 de capete de la o fermă de porci din Parța, județul Timiș, precum și a circa 20.000 de porci, respectiv 3.500 de porci, de la alte două exploatații comerciale din localitățile Belcești și Coarnele Caprei din județul Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole