Perspective reduse de randament pentru culturile de vara ale UE

Previziunile privind producția de porumb din cereale în Europa a scăzut cu aproape 2%, dar aceasta este în continuare peste media de 5 ani pentru UE, conform raportului privind monitorizarea resurselor agricole a Centrului comun de cercetare al UE.
Prognozele dintre diferitele regiuni variază considerabil – prognozele sunt în mod distinct sub media de 5 ani pentru majoritatea țărilor vestice și nord-centrale ale Europei, în timp ce randamentele peste medie sunt așteptate pentru sud-centrul și sud-estul Europei, în special pentru Bulgaria, Ungaria și România.

Perspectiva slabă a randamentului de porumb în vestul și nord-centrul Europei se datorează unei combinații de valuri de căldură și a precipitațiilor sub medie începând din iunie sau mai devreme. În mod similar, previziunile privind randamentul sfeclei de zahăr, cartofilor și porumbului verde, care erau deja sub media de 5 ani la nivelul UE, au fost revizuite în continuare. Productivitatea pășunilor din nordul, centrul și vestul Europei a fost, de asemenea, afectată negativ.

Perspectiva de randament pentru floarea soarelui rămâne ferm peste media de 5 ani.
În mod esențial, prognozele pentru culturile de iarnă și cerealele de primăvară au rămas aceleași. Sezonul s-a închis în majoritatea regiunilor, iar recoltele au fost recoltate în condiții meteorologice adecvate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole