Perspective reduse de randament pentru culturile de vara ale UE

97

Previziunile privind producția de porumb din cereale în Europa a scăzut cu aproape 2%, dar aceasta este în continuare peste media de 5 ani pentru UE, conform raportului privind monitorizarea resurselor agricole a Centrului comun de cercetare al UE.

Prognozele dintre diferitele regiuni variază considerabil – prognozele sunt în mod distinct sub media de 5 ani pentru majoritatea țărilor vestice și nord-centrale ale Europei, în timp ce randamentele peste medie sunt așteptate pentru sud-centrul și sud-estul Europei, în special pentru Bulgaria, Ungaria și România.

Perspectiva slabă a randamentului de porumb în vestul și nord-centrul Europei se datorează unei combinații de valuri de căldură și a precipitațiilor sub medie începând din iunie sau mai devreme. În mod similar, previziunile privind randamentul sfeclei de zahăr, cartofilor și porumbului verde, care erau deja sub media de 5 ani la nivelul UE, au fost revizuite în continuare. Productivitatea pășunilor din nordul, centrul și vestul Europei a fost, de asemenea, afectată negativ.

Perspectiva de randament pentru floarea soarelui rămâne ferm peste media de 5 ani.

În mod esențial, prognozele pentru culturile de iarnă și cerealele de primăvară au rămas aceleași. Sezonul s-a închis în majoritatea regiunilor, iar recoltele au fost recoltate în condiții meteorologice adecvate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult