PERSPECTIVE DE EXTINDERE A AGRO CLUSTERULUI AGRO TRANSILVANIA

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a participat joi, 20 aprilie 2017, la ședința Adunării Generale a Asociației Clusterului AgroTransilvania, entitate al cărei președinte în exercițiu este. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj,  cu participarea directorului clusterului, Felix Arion, respectiv a majorității membrilor acestei structuri asociative.

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței AGA l-a reprezentat avizarea primirii unui număr de nouă membri în cadrul Clusterului AgroTransilvania, printre aceștia numărându-se instituții publice și de învățământ tehnic, producători de miere și semințe, procesatori de carne de porc, constructori și distribuitori de echipamente și utilaje agricole, etc.

 „Mă bucur că reușim să cooptăm constant noi și noi membri în cadrul acestui cluster, interesul manifestat de aceștia și dorința de a se alătura nouă fiind dovada certă a faptului că suntem pe drumul cel bun. Consider că extinderea continuă și derularea de noi activități sunt de natură să transforme această asociație într-un veritabil motor de dezvoltare a sectorului agricol și agro-industrial din zona Transilvaniei”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj,  Vakar Istvan.

 Alte subiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței au vizat aprobarea situațiilor financiare ale Clusterului pe anul 2016, analiza colaborării dintre Fabrica de Brânzeturi Transilvania SRL și societatea Friesland Campina România, ca urmare a demersurilor întreprinse în acest sens de Consiliul Județean Cluj și prin care a fost preluată fabrica de brânzeturi din localitatea Ţaga şi s-a relansat celebra Brânză de Năsal pe piaţa românească de profil. Nu în ultimul rând, cei prezenți au asistat la o prezentare a proiectelor actuale în care este angrenat Clusterul, aceștia analizând posibilitatea inițierii de noi proiecte și schimburi de experiențe cu asociații similare din străinătate.

Înființarea Clusterului AgroTransilvania a avut la bază dorinţa de a se asigura dezvoltarea durabilă a judeţului, în general, şi a mediului rural în special, prin susţinerea revitalizării sectorului agro-industrial clujean prin promovarea colaborării şi cooperării active între entităţile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic şi de cercetare dar şi încurajarea procesului de restructurare competitivă a sectorului şi asigurarea participării în multiple proiecte comerciale, naţionale şi internaţionale. În acest sens, Consiliul Județean Cluj este un susținător financiar al Clusterului AgroTransilvania, la sfârșitul lunii martie a.c. forul județean alocându-i suma de 500.000 lei pentru dezvoltarea de inițiative și parteneriate în vederea creşterii competitivităţii asociaţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole