Persoanele de la țară ar putea depune dosarele de pensie și la compartimente înființate în comune

batranssParlamentarii propun înfiinţarea, la nivelul administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii, a compartimentului de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, dacă acestea nu există. Potrivit inițiatorilor, în aceste compartimente vor lucra cel mult doi funcționari publici, care vor primi actele de la cetățeni și le vor trimite, mai departe, către agențiile teritoriale sau județene, ca să îi scutească de aceste drumuri pe bătrânii de la țară.
„Având în vedere numărul mare de solicitări din partea beneficiarilor, cât și a potențialilor beneficiari de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, vârsta și starea de sănătate a solicitanților, distanțele mari între localitatea de domiciliu și casa de pensii, lipsa mijloacelor de transport în mediul rural și costul ridicat al acestuia, aglomerația de la ghișeele de pensii, cheltuielile suplimentare din bugetul familiei pentru persoanele cu venituri limitate, deplasările repetate pentru completarea dosarului, se impune înființarea Compartimentului de pensii și alte drepturi de asigurări sociale”, transmit inițiatorii în expunerea de motive. (Sursa: alba24.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole