ATENȚIE dacă ești alergic! AMBROZIA a înflorit a doua oară

Începutul de toamnă este unul destul de periculos pentru cei care suferă de afecțiuni repiratorii. Și asta deoarece ambrozia a înflorit a două oară anul acesta. Conform legii, proprietarii terenurilor trebuie să ia măsuri pentru combaterea plantei însă cei mai mulți nu o fac.

Ambrozia, numită și „iarbă de paragină” este o buruiană care se răspândește rapid și care în ultimii ani a devenit un motiv de îngrijorare pentru că provoacă rinite alergice și astm bronșic, atât în a două jumătate a verii cât și la debutul toamnei. Conforrm legii, proprietarii terenurilor trebuie să ia măsuri pentru combaterea plantei. Mulți așteaptă să fie somați de primărie.

Legea prevede intervale lungi de timp de la constatarea prezenței ambroziei până la amendarea proprietarilor. Deși amenzi nu prea se dau, totuși, conform legii, acestea există și sunt cuprinse între 5 și 10 mii de lei pentru persoanele fizice și între 10 și 20 mii de lei pentru firme.
Reamintim că la începutul acestei veri, Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Mediului şi instituţiilor din domeniu să urmărească aplicarea legii privind combaterea ambroziei, menţionând că mulţi români suferă din cauza acestei plante.
“O chestiune care cred că trebuie să facă obiectul unei abordări anticipative este cea legată de ambrozie. Ştim cât de mulţi români suferă din cauza acestei plante. Există deja lege, există şi măsuri care trebuie luate în acest sens, că atare vă rog, atât Ministerul Mediului, cât şi celelalte instituţii cu responsabilităţi în domeniu să înceapă de pe acum să urmărească aplicarea legii şi a reglementărilor în vigoare pentru a evita efectele produse de această plantă”, spunea premierul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole