PERICOLUL DE TOAMNA

Este sezonul în care gospodarii curăță grădinile și pășunile de vegetația uscată și, deși au nevoie de aprobări și condiții speciale, mulți folosesc focul deschis pentru a scăpa de resturile vegetale. Din păcate multe incendii scapă de sub control iar pompierii trebuie să intervină imediat ca sa nu se produca pagube sau , mai rau, chiar tragedii umane.

Trei incendii de vegetație într-o zi! – anunta cotidianul Monitorul de Vrancea. Pompierii militari au intervenit pentru a lichida trei incendii de vegetație uscată în localitățile Lamotești și Petrești. În total, incendiile au cuprins o suprafață de peste 5 hectare. ISU Vrancea face apel la cetăţeni să respecte măsurile de prevenire a incendiilor în cazul desfășurării activităților cu foc deschis.

Nu cu multe zile in urma si gazetarii de la  ziarul Banatul ,dadea de stire ca  pompierii ISU Arad impreuna cu voluntari au intervenit pentru stingerea a 15 incendii de vegetație uscată. Salvatorii au reușit să țină sub control flăcările și să le stingă. Autoritățile fac apel la gospodari și agricultori ca să nu ardă pășunile sau resturile vegetale fără aprobare, pentru că focul se poate propaga, iar în timp ce pompierii intervin la astfel de incendii nu mai ajung la timp la alte situații de urgență unde pot fi puse în pericol vieți omenești.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult