PERCHEZITII LA PERSOANE CARE AU AMENAJAT O CULTURA DE CANABIS PE MALUL SOMESULUI

76

Procurorii DIICOT Maramureş au făcut, luni, zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie la persoane suspectate că au amenajat o cultură de cannabis pe malul drept al râului Someş, între localităţile Merişor şi Bârgău, pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017.

Potrivit DIICOT, procurorii din Maramureş împreună cu ofiţeri de Poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţonal specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

”Membrii grupuluiau amenajat o cultură de cannabis pe suprafaţa unui teren neamenajat, situat pe malul drept al râului Someş în aval, respectiv între localităţile Merişor şi Bârgău pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017 (de mai multe ori, în funcţie de nivelul de maturitate atins de plante). Ulterior, recolta obţinută era depozitată în mai multe locaţii de pe raza municipiului Baia Mare, unde era preparată şi pregătită pentru uscare în vederea consumului şi a comercializării/ oferirii altor persoane consumatoare”, anunţă DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 4.5 kilograme de cannabis, grindere şi o instalaţie dezafectată de creştere a plantelor de cannabis, precum şi alte obiecte.

Patru persoane au fost conduse la audieri.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, ale Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, echipa de tehnicieni criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş, precum şi un echipaj canin de la Direcţia Regională Vamală Cluj.

De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult