Pepenii de Dăbuleni nu mai au căutare

Mii de tone de pepeni abandonați pe câmp, la Dăbuleni. Nimeni nu mai cumpără, deși costă 20 bani kg. Disperați, fermierii au abandonat mii de tone de lubeniță pe câmp.

Chiar dacă anul acesta producția la pepene verde a fost foarte bună, oamenii spun ca sunt nevoiți să-și abandoneze culturile. iar cei care au reușit să scoată ce au investit se consideră din cale-afară de norocoși, scrie antena3.ro.

Altădată, piața din Dăbuleni era animată de o forfota de neimaginat. Acum, oamenii așteaptă cu remorcile pline ore-n șir câte un client.

Fermierii din zona Olteniei se plâng că nu e normal ca la producator prețul să fie de 20 de bani, iar în piețele de la oraș, lubenița sa se vândă chiar și cu 3 lei.

De pe un hectar, un fermier strânge circa 50 de tone de pepeni. Cheltuielile cu înființarea culturii și întreținerea ei se ridica la 20 de mii de lei. La fiecare hectar, anul acesta, pierderea, spun fermierii, este de 12 mii de lei.

Anul acesta in Dolj au fost cultivate cu pepeni aproape 3.500 de hectare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole