22 iunie 2021 - 19:48

Pepenele galben: cinci BENEFICII pentru sanatate

Ca gustare sau desert, pepenele galben poate fi savurat fără moderație. Atât revigorant, cât și dulce, acest produs de vară este gustos și benefic pentru sănătate. Cu un motiv în plus pentru a-l savura.

Contrar credinței populare, pepenele galben nu este un fruct. Aparține familiei cucurbitaceae, cum ar fi bostănelul sau dovleacul, ceea ce îl face să fie categorizat ca legumă. Cu toate acestea, este dulce, sărac în calorii și mai ales plin de beneficii pentru sănătatea noastră.
Descoperă-i principalele avantaje, menționate de publicația franceză Bio a la Une.

1. Are grijă de ochi și piele

Pepenele galben este printre cele mai bogate alimente în beta-caroten, alături de morcovi, mango și caise. Beta-carotenul, transformat în vitamina A în corpul nostru, se dovedește a fi un antioxidant de interes pentru vederea noastră, deoarece protejează retina și îmbunătățește vederea nocturnă. Beta-carotenul este, de asemenea, aliatul pielii noastre, el o protejează, ne oferă o strălucire sănătoasă și favorizează bronzul.

2. Încetinește progresia artritei

Conținutul său de beta-caroten ne protejează, de asemenea, de artrita inflamatorie. Prin urmare, este recomandabil să îl consumăm pentru a încetini progresia artritei.

3. Reduce riscul de cancer

Conform mai multor studii, consumul de alimente care conțin carotenoide, cum ar fi pepenele galben, reduce riscul de cancer. Acesta este în special cazul pepenelui oriental, despre care se spune că ajută la prevenirea cancerului datorită efectelor sale antimutagene și antioxidante.

4. Scade retenția de apă

Pepenele galben are proprietăți diuretice. Este furnizat în special cu săruri minerale, potasiu (300 mg per 100 g) și calciu (20mg / 100g). Bogăția sa în potasiu ajută la eliminarea excesului de apă și previne umflarea legată de retenția de apă în țesuturi.

5. Scade hipertensiunea

Conținutul său de potasiu ajută, de asemenea, la reechilibrarea unei diete prea bogate în sodiu, care este adesea responsabilă pentru hipertensiune. Într-adevăr, multe studii au arătat că o dietă bogată în potasiu reduce riscul de hipertensiune. Rețineți că jumătate din pepene galben mic reprezintă 20% din cantitatea recomandată zilnic pentru potasiu.