OROS: Pentru despagubirea culturilor reinfiintate trebuie analizat fiecare caz in parte

In conferinta de presa desfasurata astazi la sediul MADR, ministrul Adrian Oros a comentat referitor la acordarea despagubirilor pentru fermierii care au avut pierderi la culturile de toamna si au reinfiintat altele in primavara, afectate de asemenea de seceta pedologica extrema:

„Stiu ca sunt asemenea situatii, pentru ca interen, echipele celor care au facut parte…, au interpretat, sper in putine cazuri, in mod diferit. Vom analiza fiecare situatie in parte, in asa fel incat sa nu cream nedreptati, pentru ca asta este important, aceste despagubiri, care sigur, nu acopera nici pe departe, desi sunt sume importante, pierderile suferite de catre fermieri, sa ajunga intr-un mod cat mai echilibrat la acestia. Nu dorim nici sa favorizam, nici sa defavorizam pe nimeni, dar avem timpul necesar. Ei vor depune in perioada urmatoare cererile, vor fi verificate la fel cum facem acum cu celelalte cereri pentru masurile de sprijin datorate evolutiei Covid. Verificam foarte bine fiecare cerere in parte si apoi vom da drumul la plati.
Noi vom incerca sa despagubim pe toti cei care, in ciuda vicisitudinilor vremii, au incercat sa faca agricultura. Si daca ei au intors cultura, au fost anuntate acele comisii, daca intr-adevar nu au recoltat nimic, si apoi au reinfiintat alta cultura, si au avut alte cheltuieli, este normal sa-i despagubim si pe ei. Dar tocmai pentru ca stiu ca sunt situatii diferite, va trebui sa cantarim de doua ori si apoi sa luam o decizie. Important este ca vrem sa-i despagubim, pentru ca asa este corect. Nu era corect sa-i despagubim doar pe cei care au infiintat culturi in toamna. Chiar daca efortul bugetar este foarte mare, anul acesta trebuie sa facem acest lucru, iar de anul viitor sa ne apucam sa facem irigatii.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole