PENTRU CE OFERĂ APIA SUBVENȚIE DE 6.000 DE EURO LA HECTAR

Subventie uriasa destinata fermierilor din zona de sud a tarii care au depus la APIA proiecte pentru Prima Impadurire.

Sprijinul se primeste timp de 12 ani si pot beneficia de el si agricultorii din alte zone. Termenul limita de depunere a proiectelor la APIA este 31 martie 2017.

6.000 de euro/ha pot incasa in primul an fermierii din zona de sud a tarii, care infiinteaza plantatii forestiere pe terenuri agricole. Pe langa aceasta suma, tot in primul an, fermierii primesc bani pentru ingrijirea plantatiei, dar si bani pentru elaborarea proiectului. Astfel, suma totala in primul an pentru fermierii din sudul tarii ajunge la aproximativ 7.000 de euro pe hectar.

In celelalte zone ale tarii, sprijinul este putin mai mic, insa ramane totusi substantial. De exemplu, in judetul Bistrita-Nasaud, fermierii care au depus proiecte pentru submasura 8.1. “Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2020, vor primi in primul an 2.600 euro/hectar pentru infiintarea plantatiei, 487 euro pentru ingrijire si 700 euro/hectar pentru elaborarea proiectului.

Important este faptul ca arborii plantati nu pot fi taiati pana nu ajung la maturitate. Mai mult decat atat, plantatia forestiera trebuie intretinuta si ingrijita, iar nerespectarea acestor cerinte duce la sistarea subventiei si obligarea fermierilor de a returna banii incasati pana la acel moment.

- Publicitate -

Termenul limita pentru depunerea poriectelor pentru impadurire la APIA este 31 martie 2017.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole