Se apropie pelerinajul de la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Sute de persoane sunt deja la coadă!

La Iași, autoritățile locale se pregătesc pentru cel mai mare pelerinaj de peste an, cel organizat la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Reprezentanții mitropoliei Moldovei și Bucovinei verifică ca totul să fie impecabil, iar voluntarii sunt instruiți despre cum să îi îndrume pe cei care ajung la catedrală. Totodată, serviciile medicale și-au făcut listele cu personalul care va fi prezent pe tot parcursul evenimentului religios, iar trusele medicale au fost deja pregătite cu tot ce ar fi necesar. Deja sute de persoane au format o coadă care a înconjurat biserica și a umplut mitropolia.

Semnele că toamna și-a intrat în drepturi au fost resimțite de toți cei care au bătut sute de kilometri până la Iași, iar curtea s-a umplut ca în vremurile de dinainte de pandemie. Semn că populația abia aștepta să se apropie pelerinajul de la Iași.moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Responsabilul pe comunicare al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Lucian Apopei, a declarat că pregătirile pentru pelerinajul de la Sfânta Parascheva de la Iași sunt în toi. A fost amenajat baldachinul unde va fi așezată racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Au fost scoase afară și curățate, vasele pentru aghiasmă. A fost de asemenea amenajată scena unde pe data de 14 octombrie de la ora 9 va fi săvârșită slujba sfintei.

- Publicitate -

Chiar dacă nu a început oficial, așa cum se poate vedea și din imagini, sute de persoane din întreaga țară au venit deja să se roage. Cei de la mitropolie spun că va fi un eveniment unde vor ajunge mii sau poate sute de mii de pelerini din întreaga țară, așa cum se întâmplă în fiecare an la procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Reprezentanții bisericii fac zilnic verificările necesare pentru un eveniment religios la care vine extrem de multă lume din țară, dar și de peste hotare.

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 6.00, va începe procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a așeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole