Pe urmele lui Chesnoiu: Petre Daea chemat la DNA!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este chemat la DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24. Procurorii anticorupție ar urma să îl audieze pe Daea în calitate de martor în dosarul fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie investighează presupuse fapte de corupție făcute de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Potrivit anchetatorilor, ministrul ar fi cerut o parte din subiectele la concursuri publice  pentru patru persoane, iar trei dintre acestea ar fi obținut funcțiile pentru care au susținut proba.

”În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați «agreați» dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei. Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală”, se arată într-un prim comunicat transmis de DNA cu privire la dosarul în care este cercetat Adrian Chesnoiu.

Ulterior, procurorii anticorupție au transmis că în cauză – în care se pare că urmează să fie audiat acum și Petre Daea, în calitate de martor – se efectueaă acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole